Про ферму
Про ферму
Буде #многобукв :)
Я і моя дружина ми одесити. Ми міські жителі, які виросли і більшу частину життя знали сільське життя з поїздок на дачу до батьків. Ми з дружиною маєм зовсім не пристойну кількість вищих освіт та стажу роботи на топ-посадах у великих українських компаніях.
Що ж завело нас у село в більш ніж 100 км. від нашої квартири на Великому Фонтані?
Можна звичайно з розумним виглядом розповісти про філософію дауншифтингу, проте точна відповідь глибше. Це і народження донечки і розуміння того середовища та образу життя, в якому ми живемо, ті продукти, які лежать на полицях магазинів ... Я багато років пропрацював маркетинг-директором у різних мережах продуктових супермаркетів. Я знаю «як це робиться». Також я знаю, що у споживача немає шансів визначити якість товару по упаковці або на смак. Виробники продуктів досягли такої досконалості, що професіонали-дегустатори часом не в силах розпізнати фейк.
Я можу багато розповісти про «ходіння по муках» свіжого м'яса, технології виробництва ковбас, сиру, «вечножывих» кисломолочних продуктах, про екологічно чисті консерванти та імітатори смаку ідентичних натуральним, так само про те, чого варті символи «БІО», «без ГМО» , «ЕКО», ... можу розповісти навіщо при торгових центрах і супермаркетах функціонують «фут-корти», піцерії ... і який зв'язок з протухлої курятиною, шаурмою та формальдегідами ... і так далі. Це перша, основна причина переїзду в село. Інші причини це - політична та економічна ситуація в країні.
У 2014-му я, в зв'язку з відомими подіями, я відправив сім'ю в село на час своєї відсутності.
З 2016-му, коли я повернувся до мирного життя відбулася переоцінка цінностей. Робота, кар'єра ... все пішло на другий план. Бажання було одне - жити з родиною, бачити небо, ростити донечку в екологічно чистому середовищі і годувати продуктами, походження яких тобі відомо.
Сьогодні моя восьмирічна доня «крутить носом» від свіжої кролячій печінки гриль в соєвому соусі з кунжутом, але уявлення про гамбургері і кока-колі у неї тільки з каналів «ютуба», які вона дивиться.
За цей час нами освоєно:
- розведення кролів (безклітинного утримання)
- розведення мускускусних качок,
- виноробство (вирощена лоза Каберне, Шардоне і багато різних столових сортів)
- повний цикл виробництва сирів основних шкіл - альпійської, фламандської, англійської.
- розроблена рецептура складання чаїв на основі китайського або цейлонського + місцеві фрукти і лікарські трави.
Ніколи не думав, що чай може бути на стільки смачний.
Ми плануємо:
- пасіка.
- виробництво сиро в’ялених і сирокопчених м'ясних виробів.
Я гарантую:
- Вся моя продукція вироблена в ручну і не містить ніяких консервантів і імітаторів смаку.
- У продукті немає інгредієнтів, не зазначених в складі.
- Сировина, для виробництва наших продуктів ми виробили самі або впевнені в їх 100% екологічній чистоті.
- розведення мускускусних качок,
- виноробство (вирощена лоза Каберне, Шардоне і багато різних столових сортів)
- повний цикл виробництва сирів основних шкіл - альпійської, фламандської, англійської.
- розроблена рецептура складання чаїв на основі китайського або цейлонського + місцеві фрукти і лікарські трави.
Ніколи не думав, що чай може бути на стільки смачний.
Ми плануємо:
- пасіка.
- виробництво сиро в’ялених і сирокопчених м'ясних виробів.
Я гарантую:
- Вся моя продукція вироблена в ручну і не містить ніяких консервантів і імітаторів смаку.
- У продукті немає інгредієнтів, не зазначених в складі.
- Сировина, для виробництва наших продуктів ми виробили самі або впевнені в їх 100% екологічній чистоті.